Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η Ισπανία συγχρονίζει τα ρολόγια της με την... Μ. Βρετανία!


Το ενδεχόμενο να αλλάξει ζώνη ώρας εξετάζει η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας της χώρας, Φατίμα Μπενέζ...



Η απόφαση για τη ζώνη ώρας που έχει σήμερα η Ισπανία είχε ληφθεί από τον δικτάτορα Φράνκο, επειδη επιθυμούσε η χώρα του να βρίσκεται στην ίδια ζώνη ώρας με τη ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ.

Αρχικά, η Ισπανία βρισκόταν στη ζώνη ώρας Γκρίνουιτς, όπως και η Πορτογαλία και η Μεγάλη Βρετανία, με τις οποίες βρίσκεται στον ίδιο μεσημβρινό, αλλά ο Φράνκο αποφάσισε πριν από περίπου 70 χρόνια να συγχρονίσει τα ρολόγια της χώρας με αυτά της Γερμανίας, πηγαίνοντάς τα μία ώρα μπροστά.

Ωστόσο, η ανακόλουθη σε σχέση με τη γεωγραφική θέση της Ισπανίας μεταφορά της ώρας έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα οι Ισπανοί πολίτες να εργάζονται συχνότερα μέχρι να πέσει ο ήλιος, σε σύγκριση με τους κατοίκους της γειτονικής Πορτογαλίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων, η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τα ωράρια εργασίας να λήγουν στις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την αλλαγή της ζώνης ώρας της χώρας.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση έχει τη στήριξη του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, αλλά και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos), ενώ θετικά αναμένεται να τοποθετηθεί και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.