Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η Κούβα θα αποπληρώσει το χρέος της στην Τσεχία με... ρούμι!


Όταν δεν έχεις χρήματα καταφεύγεις σε… είδος! Η Κούβα βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να...


 αποπληρώσει ένα χρέος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Τσεχική Δημοκρατία: πρόσφερε μπουκάλια από το διάσημο ρούμι της, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πράγα.
Όπως μεταδίδει το BBC, το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας δήλωσε πως η Αβάνα πρότεινε αυτή τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαπραγματεύσεων για το θέμα του χρέους.


Η Κούβα οφείλει στις τσεχικές αρχές 276 εκατομμύρια δολάρια και αν η προσφορά της για αποπληρωμή σε είδος γίνει δεκτή, οι Τσέχοι θα έχουν αρκετό ρούμι για πάνω από έναν αιώνα. Ωστόσο, η Πράγα δήλωσε πως προτιμά να πάρει τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους σε μετρητά.


Το χρέος χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου -όταν η Κούβα και η τότε Τσεχοσλοβακία ήταν μέρη του κομμουνιστικού μπλοκ. Η Κούβα τώρα δεν έχει πολλά μετρητά, αλλά διαθέτει άφθονο ρούμι -εξ ου και αυτή την ασυνήθιστη πρόταση, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Πράγα, RobCameron.
Το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας, δήλωσε πως η αποπληρωμή μπορούσε να γίνει είτε με ρούμι, είτε με φαρμακευτικά προϊόντα. Όμως, τα φάρμακα της Κούβας στερούνται την πιστοποίηση της ΕΕ, οπότε η πληρωμή με το ρούμι, που είναι άκρως δημοφιλές στην Τσεχία, ίσως είναι πιο εύκολο να συμφωνηθεί, συμπληρώνει ο ανταποκριτής του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.