Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Κυριακής


Τσουχτερό κρύο και παγωνιά...



Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά, με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι, με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στα νότια το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς . Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλία και τη Στερεά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα ημιορεινά, με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς . Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στη δυτική Κρήτη έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου ενδέχεται τις πρώτες πρωινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές ή διάσπαρτες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Δευτέρας

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περεταίρω άνοδο. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.