Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Και πάλι στο σκαμνί ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Σε δίκη θα κριθεί και πάλι η πλημμεληματική κατηγορία της...
παράβασης καθήκοντος που βαρύνει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Με την έφεση υπέρ του νόμου, ζητείται να κριθεί εκ νέου η κατηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου η οποία του αποδόθηκε μετά από καταγγελίες ότι διατήρησε για ορισμένους μήνες, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην δικογραφία επιπλέον αναφερόταν πως δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του κ. Γεωργίου εκκρεμεί η κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με στόχο να εισέλθει η χώρα σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης. Στην υπόθεση πλην του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι κατηγορούμενα και αλλά δύο στελέχη της Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.