Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Οδηγός διατροφής για την γαστρεντερίτιδα


Η γαστρεντερίτιδα είναι μία ασθένεια που επιδέχεται ιδιαίτερης μεταχείρισης, καθώς απαιτείται προσοχή στη διατροφή...


Κατά το πρώτο 24ωρο πρέπει να ενυδατώνετε σταδιακά τον οργανισμό σας με μικρές λήψεις καθαρών υγρών (νερό, τσάι, ζωμό). Προσπαθήστε να μην φάτε τίποτα την πρώτη μέρα και να ξεκινήσετε με πολύ ελαφριά φαγητά (σούπα, φιδές κλπ) από τη 2η μέρα και μετά, πάντα σε μικρές λήψεις (1-2 κουταλιές κάθε 15 λεπτά) για να δείτε πώς θα αντιδράει ο οργανισμός σας.
Μετά από 2 ή 3 ημέρες και εφόσον ξεκουράζεστε και προσέχετε να ενυδατώνεστε καλά και να επανέλθετε αργά και σταδιακά στο φαγητό, τα συμπτώματα (διάρροια, έμετος, πυρετός, μυαλγία) θα υποχωρήσουν, αφού συνήθως η γαστρεντερίτιδα είναι βακτηριακή και όχι ιογενής.
Τροφές που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:
Ζυμαρικά
Ρύζι
Άπαχο κρέας
Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαγειρεμένο ψάρι
Αυγά
Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (μπανάνες, μήλα σχάρες, καλά μαγειρεμένα καρότα)
Δημητριακά χωρίς ζάχαρη
Φρυγανισμένο ψωμί
Γιαούρτι
Τυρί με χαμηλά λιπαρά
Τροφές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:
Χυμοί φρούτων που περιέχουν πολλή ζάχαρη
Αθλητικά ποτά
Αναψυκτικά και κάθε αεριούχο ποτό
Καφεϊνούχα ποτά
Ζωμοί και κονσέρβες ή συσκευασμένες (έτοιμες) σούπες
Τηγανητά ή τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά (αλλαντικά, πατατάκια, τηγανιτές πατάτες, γλυκά)
Παγωτά, γρανίτες και ζελέ
Ξηροί καρποί, φρούτα σε κονσέρβα με σιρόπι
Δημητριακά με ζάχαρη
Καραμέλα και σοκολάτα
Πολύ πικάντικες τροφές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.