Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Αγοράκι πέθανε στην αγκαλιά του «Άι -Βασίλη»


Μια απίστευτη εμπειρία έζησε ένας 60χρονος Αμερικανός από το Τενεσί που υποδύεται εθελοντικά τον Αϊ-Βασίλη για την περίοδο των γιορτών...


Ο Έρικ Σμιτ-Μάτζεν κλήθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του, για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία ενός ετοιμοθάνατου αγοριού, πέντε ετών, το οποίο τελικά έσβησε στην αγκαλιά του.
«Έχω υπηρετήσει τέσσερα χρόνια στο στρατό και έχω δει αρκετά πράγματα στη ζωή μου, αλλά από το νοσοκομείο έφυγα τρέχοντας και κλαίγοντας», λέει ο στην εφημερίδα USA Today. «Γνωρίζω ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες αντιμετωπίζουν καθημερινά τέτοιες καταστάσεις. Και πραγματικά απορώ πώς αντέχουν», πρόσθεσε.
Ο εθελοντής Αϊ-Βασίλης συναντήθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του παιδιού. Εκείνη του ζήτησε να δώσει στον γιο της το δώρο που του είχε αγοράσει για τα Χριστούγεννα.
«Σάστισα όταν μπήκα μέσα στο δωμάτιο. Το αγοράκι ήταν τόσο αδύναμο που με δυσκολία κατάφερε να ξετυλίξει το δώρο. Φαινόταν σαν να είναι έτοιμο να αποκοιμηθεί. Τον πήρα στην αγκαλιά και του είπα: 'Τι μαθαίνω; Πιστεύεις ότι θα χάσεις φέτος τα Χριστούγεννα; Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις τα Χριστούγεννα. Είσαι το καλύτερο ξωτικό, ο καλύτερος βοηθός μου'. Με κοίταξε στα μάτια και με ρώτησε: 'Αλήθεια;' Και εγώ του απάντησα: 'Βεβαίως'».
Το παιδάκι συνέχισε: «Λένε ότι πεθαίνω. Πώς θα καταλάβω ότι θα έχω φτάσει εκεί που μου λένε ότι θα πάω;». Ο 60χρονος βετεράνος απάντησε: «Θα μου κάνεις μια χάρη; Όταν φτάσεις εκεί να τους πεις ότι είσαι βοηθός του Αϊ-Βασίλη και εκείνη θα σε υποδεχθούν με θέρμη». Ο Έρικ Σμιτ-Μάτζεν αγκάλιασε το παιδί και συνειδητοποίησε ότι είχε πεθάνει.
Μετά από αυτήν την εμπειρία ο 60χρονος είχε αποφασίσει να μην ξαναφορέσει τη γενειάδα και την κόκκινη στολή. «Ήμουν τρελαμένος για τρεις ημέρες». Ωστόσο, επέστρεψε στο ρόλο του μετά από μια εβδομάδα χάρη στο χαμόγελο των παιδιών. «Με έκαναν να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος που παίζω. Για εκείνα και για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.