Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Πέφτει η θερμοκρασία έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο...



Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά με σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4-5 βαθμούχα χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τρίτης

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται την Τρίτη. Στα ορεινά της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.