Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τελεσίγραφο Μέρκελ σε Τσίπρα για το ΔΝΤ


Τον συλλογισμό της βάσει του οποίου το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέπτυξε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στο Βερολίνο...



Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Merkel είπε στον Τσίπρα πως «χωρίς το ΔΝΤ, εγώ πρέπει να πάω στη βουλή».

Στην ουσία η Merkel είπε στον Τσίπρα ότι δεν γίνεται το ΔΝΤ να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα, καθώς η απόφαση που έχει πάρει το γερμανικό κοινοβούλιο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έχει ως προϋπόθεση την συμμετοχή του Ταμείου , χωρίς αυτή το τρίτο πρόγραμμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια νέα απόφαση της γερμανικής βουλής.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θεωρείται από πλευράς Merkel πολιτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πραγματοποιηθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία. Μία ακόμα ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό πλήγμα προς την κα Merkel σε σχέση με εκείνο που ψηφίστηκε πέρυσι από την γερμανική βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, δεκάδες βουλευτές του κόμματος της Merkel καταψήφισαν την ελληνική διάσωση.

Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό να απευθύνεται στους θεσμούς ώστε να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που τορπιλίζουν το κλίμα εμπιστοσύνης, ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.