Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Σπείρα έκλεβε γούνες και ρούχα από μαγαζιά


Τα μέλη της συμμορίας ηλικίας 20 ως 53 χρόνων δρούσαν συστηματικά από τις 2 Φεβρουαρίου, με τις τρεις γυναίκες να...


 απασχολούν τους υπαλλήλους των καταστημάτων δίνοντας την ευκαιρία στους δυο συνεργούς τους να «χτυπήσουν» ανενόχλητοι
Οργανωμένη σπείρα με προκαθορισμένους ρόλους είχε συγκροτήσει μια ομάδα πέντε Αλβανών για να κλέβουν κυρίως γουναρικά αλλά και ενδύματα μεγάλης αξίας από τα καταστήματα στις πόλεις της Καστοριάς και των Τρικάλων. Όσο οι γυναίκες πρόβαραν εμπορεύματα παριστάνοντας τις πελάτισσες, οι άνδρες ξάφριζαν ό,τι μπορούσαν!
Τα μέλη της συμμορίας ηλικίας 20 ως 53 χρόνων δρούσαν συστηματικά από τις 2 Φεβρουαρίου, με τις τρεις γυναίκες να απασχολούν τους υπαλλήλους των καταστημάτων δίνοντας την ευκαιρία στους δυο συνεργούς τους να «χτυπήσουν» ανενόχλητοι. Στο διάστημα της δράσης τους και ως τη σύλληψή τους, την περασμένη Κυριακή, είχαν διαπράξει τουλάχιστον έξι κλοπές σε καταστήματα στις δυο πόλεις και είχαν κλέψει 37 είδη γουναρικών και ενδυμάτων.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από τυχαίο έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό τους αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Καστοριά. Στο εσωτερικό βρέθηκαν διάφορα είδη την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου εξιχνιάστηκαν οι έξι κλοπές. Στην κατοχή των πέντε Αλβανών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, 200 ευρώ και 11.100 λεκ Αλβανίας και έξι κινητά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που τους άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές. Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.