Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Επίθεση Παππά κατά των καναλαρχών που ζητούν πίσω τα λεφτά τους


Παράνομη παρακράτηση των χρημάτων που έδωσαν ορισμένοι υπερθεματιστές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ)...



Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποκλείει κάθε μικροπολιτική απόπειρα για "προσωρινή" αδειοδότηση τηλεοπτικών παρόχων, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» και συμπληρώνει ότι στις 6/12/2016 παρήλθε η 90η ημέρα, μέχρι την οποία, ο αρμόδιος υπουργός όφειλε να εκδώσει τις τέσσερις άδειες υπέρ των τεσσάρων υπερθεματιστών.

«Το ελληνικό δημόσιο παρακρατεί παρανόμως τα χρήματα που έλαβε από τους οριστικούς υπερθεματιστές του άκυρου διαγωνισμού, οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα που τους ζητήθηκε εμπροθέσμως. Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση;», σημειώνει η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η απάντηση Παππά

Απαντώντας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον θράσος της κλειστής λέσχης των καναλαρχών να ζητούν και τα ρέστα», αντίθετα -όπως είπε- πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη:

-Για την παράνομη, άνευ αδείας και συνεπώς αντισυνταγματική κατά το ΣτΕ τριακονταετή λειτουργία.
-Για τα χρήματα που όφειλαν και δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο.
-Για το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες φοροδιαφυγής.
-Για τις άθλιες και χυδαίες επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς.
-Για τις συνθήκες εργασίας και τις καθυστερήσεις στους μισθούς εργαζομένων.
-Για την ενθουσιώδη στήριξη σε όσους έκλεισαν την ΕΡΤ.
-Για την ενθουσιώδη στήριξη των πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα.
-Για την αεροπειρατεία των συχνοτήτων μέσω της DIGEA, μετά από ένα διαγωνισμό παρωδία με έναν συμμετέχοντα.

«Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγματικό καθεστώς των "παρατάσεων νόμιμης λειτουργίας” δεν ανανεώθηκε στις 31/12/15», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι. Αποφασίζει η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της», συνέχισε και «καλωσόρισε» τις «συστηματικές, χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις στο πρόσωπό του από τα συγκεκριμένα συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.