Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ποιες είναι οι πιο σπάνιες και οι πιο κοινές ερωτικές φαντασιώσεις


Δεν είναι αφύσικο να κάνει ο καθένας ερωτικές φαντασιώσεις, καθώς αποτελεί φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου...


Παρόλα αυτά, το είδος της σεξουαλικής φαντασίωσης που έχει ο καθένας στο μυαλό του, μπορεί να μην είναι απόλυτα φυσιολογικό και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μία νέα μελέτη μας δείχνει ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες φαντασιώσεις και ποιες θεωρούνται σπάνιες και αφύσικες.

Σύμφωνα με το lifo.gr, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Montreal ρώτησαν ευθέως 1.517 ενήλικες της περιοχής του Quebec για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή στο περιοδικό "Journal of Sexual Medicine".

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας, Christian Joya : "Από κλινικής άποψης, γνωρίζουμε ότι οι παθολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις σχετίζονται με βία, πόνο ή είναι απολύτως απαραίτητες για την σεξουαλική ικανοποίηση. Πέρα από αυτό, όμως, τι είναι οι περίεργες ή αφύσικες φαντασιώσεις;"

Η ομάδα έκανε μία έρευνα με 779 άνδρες και 718 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 30 χρόνια. Από το δείγμα, το 85.1% ήταν ετεροφυλόφιλοι, το 3.6% ομοφυλόφιλοι και οι υπόλοιποι δήλωσαν αμφιφυλόφιλοι. Η έρευνα περιελάμβανε 55 σημεία διαφορετικής φύσης όπως "είχα φαντασίωση στην οποία έκανα σεξ με κάποιον άγνωστο", και απαντήσεις σε κλίμακα από το 1 εώς το 7. Το 1 σήμαινε "διαφωνώ απόλυτα" και το 7 "συμφωνώ απόλυτα". Επιπλέον, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν με λεπτομέρειες την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση, εάν δεν τη βρήκαν μέσα στην έρευνα.

Ένα από τα συμπεράσματα ήταν ότι οι περιγραφές των ανδρών ήταν πολύ πιο ζωντανές από εκείνες των γυναικών, καθώς και ότι οι άντρες είχαν εντονότερη την επιθυμία να κάνουν τις φαντασιώσεις τους πράξη. Εάν η απάντηση των ερωτηθέντων σε μία δήλωση ήταν από 3 και πάνω, τότε αυτή καταγραφόταν σαν σεξουαλική φαντασίωσή τους.

Έπειτα, οι ερευνητές διαχώρισαν τις δηλώσεις - φαντασιώσεις σε "Σπάνιες" (με ποσοστό επιλογής κάτω από 2.3%), "Ασυνήθιστες" (κάτω από 15.9%) και "Τυπικές" (μεταξύ 50% και 84.1%). Πιο συγκεκριμένα, οι σπάνιες είχαν να κάνουν με παιδιά ή ζώα, οι ασυνήθιστες με ναρκωτικά και πόρνες και οι τυπικές σχετίζονταν με σεξ σε ρομαντικές τοποθεσίες, στοματικό έρωτα ή τρίο (φαντασίωση κυρίως των ανδρών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.