Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Οργή νοσηλευτών κατά Πολάκη


Μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία (και) των νοσηλευτών παραμένουν σε λειτουργία και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σίγουρα όχι με το…πλέξιμο, απαντά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος στη διάρκεια των εγκαινίων...
του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», επιφύλαξε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το νοσηλευτικό σώμα, λέγοντας ότι στην εργασία τους σε πολλές δομές υγείας, εκτός του ότι είναι πολλοί, «πάνε και με το πλεχτό»!

«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους-και όχι πλέκοντας- ,κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα» τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.

Το προεδρείο της ΕΝΕ καταδικάζει ως φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και τον καλεί «να ανακαλέσει άμεσα τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η ατάκα Πολάκη για τους νοσηλευτές

Την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης άφησε για λίγο τους δημοσιογράφους και τα «κανάλια της διαπλοκής» και, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, τα έβαλε με τους νοσηλευτές με της επαρχίας.

«Υπάρχουν και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η κεντρική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεχτό», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Οι δηλώσεις αυτές του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, Δημήτρη Σκουτέλη: «Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουν τον εαυτό τους να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Ντρεπόμαστε που ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει αυτήν την άποψη για τους νοσηλευτές», δήλωσε εξοργισμένος στο star channel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.