Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Νέος νόμος: Κακούργημα τα "βαλιτσάκια" υποκλοπών


Πρωτοβουλίες για το ζήτημα της προστασίας από υποκλοπές, αναμένεται να αναλάβει τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση...



Η προειδοποίηση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ζαμπίρα, ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς και όσοι θέλουν να στείλουν ένα απόρρητο μήνυμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το χαρτί, δείχνει το μέγεθος των υποκλοπών που γίνονται στα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 16 συστήματα υποκλοπών, οι λεγόμενες βαλίτσες από ιδιώτες και δραστηριοποιούνται πολλές ξένες μυστικές υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές εταιρείες με υψηλή τεχνογνωσία σε υποκλοπές, το απόρρητο στις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο.

Κακούργημα και η κατοχή μηχανισμών

Για το ζήτημα των υποκλοπών σε επίπεδο Δικαιοσύνης, αναμένεται να αποφασιστεί η άρση του απόρρητου για τις γραμμές οι οποίες έκαναν συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού και άλλων κομμάτων.

Αναμένεται επίσης κατάθεση τροπολογίας για αλλαγή της νομοθεσίας και όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, η κατοχή μηχανισμών υποκλοπών η οποία μέχρι σήμερα είναι νόμιμη θα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η κατοχή βαλιτσών για υποκλοπές να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Μέχρι τώρα διώκονται μόνο όσοι συλλαμβάνονται επ΄ αυτοφώρω να κάνουν υποκλοπές και όχι αυτοί που έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι τι θα γίνει με τους πράκτορες ξένων υπηρεσιών, που γνωρίζουν όι παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.