Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Εκτός από τρόφιμα, ξέμεινε και από μετρητά η Βενεζουέλα!


Χώρα χωρίς μετρητά έγινε η Βενεζουέλα...




Η κρίση προκλήθηκε απλά από την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να αποσύρει το μεγαλύτερο και ευρύτερα χρησιμοποιημένο χαρτονόμισμα, αξίας 100 μπολιβάρ, προτού όμως αρχίσει η κυκλοφορία του μεγαλύτερου χαρτονομίσματος των 500 μπολιβάρ.

Έτσι, οι πολίτες δυσκολεύονται να βρουν χαρτονομίσματα για τις καθημερινές αγορές τους, ενώ ορισμένα ATM στην πρωτεύουσα Καράκας συνέχιζαν να βγάζουν τα άχρηστα πλέον χαρτονομίσματα των 100 μπολιβάρ.

Εν μέσω του υπερπληθωρισμού που μαστίζει την οικονομία της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Μαδούρο έχει υποσχεθεί ότι το νέο χαρτονόμισμα των 500 μπολιβάρ θα μπει σε ευρεία κυκλοφορία μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Έχει μάλιστα διατάξει το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων με την Κολομβία και τη Βραζιλία, υποστηρίζοντας ότι η «μαφία» θα προσπαθήσει να κρύψει χαρτονομίσματα στο εξωτερικό. Τα 100 μπολιβάρ αξίζουν μόλις δύο σεντς του αμερικανικού δολαρίου στη μαύρη αγορά.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα θα φτάσει το 475,8% φέτος, και θα εκτοξευτεί το 1.660,1% το 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.