Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Politico: Η Μέρκελ αντάλλαξε πρόσφυγες με... ανοχή, με τον Τσίπρα!


Στο προσφυγικό επικεντρώθηκε η συζήτηση Τσίπρα-Μέρκελ, σύμφωνα με το περιοδικό Politico, με την Καγκελάριο να ζητάει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μη γεμίσει η Γερμανία πρόσφυγες στην προεκλογική περίοδο...Οπως αναφέρει το Politico, το βασικό θέμα της ατζέντας ήταν το μοίρασμα των 62.000 προσφύγων στην Ελλάδα, από τους οποίους πάνω από 16.000 διαμένουν υπό ασφυκτικές συνθήκες στα ελληνικά νησιά. Η προηγούμενη συμφωνία των χωρών της ΕΕ για το μοίρασμα τερματίστηκε μιας και πολλές χώρες δεν πήραν τον αριθμό που είχε συμφωνηθεί.

«Ξανά και ξανά, θα υπερασπιστούμε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ. Χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι μόνες τους», είπε η Μέρκελ στις κοινές τους δηλώσεις.

Το Βερολίνο ανησυχεί ότι, εκτός και αν η Ελλάδα κατορθώσει να προσφέρει κατάλυμα στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, θα κατευθυνθούν στη Γερμανία. Με τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν το 2017, η Μέρκελ θέλει να αποφύγει εικόνες και πρωτοσέλιδα με πρόσφυγες στη Γερμανία και γνωρίζει ότι η συνεργασία με την Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας, ειδικά εάν η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας (που σε μεγάλο βαθμό έχει διαπραγματευτεί η Γερμανία) καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.