Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Έξαλλοι οι γονείς μαθητών με την συμπεριφορά καθηγητή στην Σκιάθο


Γυρνάει την πλάτη του στους μαθητές την ώρα του μαθήματος, κλείνει τα αυτιά του και κάνει ένα παρατεταμένο «μπίπ» ή τραγουδάει, βγάζει...


 έξω μαθητές γιατί τον ενοχλούν και «επικοινωνεί» μαζί τους με αναρτήσεις στον μαυροπίνακα. Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχει προκαλέσει η αλλοπρόσαλλη, όπως την χαρακτηρίζουν, συμπεριφορά αναπληρωτή καθηγητή Βιολογίας στο γυμνάσιο της Σκιάθου, για τον οποίο και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του.
Μιλώντας στο «Έθνος», η πρόεδρος του Συλλόγου, Μάγια Παπαθέου, αναφέρει ότι εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχουν κάνει επανειλημμένα καταγγελίες στην διεύθυνση του σχολείου, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την συμπεριφορά του καθηγητή.
«Έχει ένα πρόβλημα υγείας, αλλά εμείς δεν στεκόμαστε σε αυτό. Δεν κάνει μάθημα, δεν κάνει παράδοση της ύλης, συνεχώς προκαλεί με την συμπεριφορά του», μας λέει η κ. Παπαθέου.
Σύμφωνα με την ίδια, έβγαλε τρεις φορές έξω από την τάξη μαθήτρια που επειδή ήταν ψηλή και τα πόδια της δεν χωρούσαν κάτω από το θρανίο, καθόταν στο πλάι. Την τρίτη φορά η κοπέλα ανέφερε με κλάματα το περιστατικό στους γονείς της και ο πατέρας της κατέφτασε έξαλλος στο σχολείο.
«Δεν απαντά στις ερωτήσεις των μαθητών, ανοίγει όλα τα παράθυρα ακόμη και αυτές τις μέρες που υπάρχει παγωνιά, γυρνάει την πλάτη στα παιδιά και κάθεται στην έδρα με το πρόσωπο στον πίνακα. Τουλάχιστον 8-10 παιδιά καθημερινά τα βγάζει έξω από το μάθημα. Σε μία μάλιστα περίπτωση ζήτησε από την απουσιολόγο να σκίσει το χαρτί του απουσιολόγιου και να το πάρει μαζί της. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», αναφέρει η κ. Παπαθέου, προσθέτοντας ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στη αρμοδιότητα των υπηρεσιών, αλλά οι γονείς δεν σκοπεύουν να ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση.
Στις αρχές της εβδομάδας στο γυμνάσιο της Σκιάθου βρέθηκε σχολικός σύμβουλος, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία στους γονείς, ενώ θα συντάξει σχετική έκθεση την οποία και θα αποστείλει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.