Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου


Χιονόνερο ακόμη και μες στις πόλεις...



Το Σάββατο στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Χαμηλές θερμοκρασίας και παγετός κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το πρωί στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 300-400 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα νότια πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση από τα απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.