Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου


Κρύο την νύχτα, λιακάδα την ημέρα...



Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο μεταβλητοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα βόρεια πρόσκαιρα 5μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το πρωί όπου κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή στα δυτικά και τα νότια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.