Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί κινδυνεύει να μην ξαναβγεί το διάσημο άρωμα Chanel No5


Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να φύγει από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί επί...


 δεκαετίες, όπου παρασκευάζει το ιστορικό του άρωμα Chanel No.5, στη γαλλική Ριβιέρα.
Τι αναγκάζει τη Chanel να μετακομίσει;
Τα σχέδια των γαλλικών σιδηροδρόμων για τη δημιουργία γραμμής υπερταχείας, η οποία θα περάσει από τους αγρούς με τα γιασεμιά που διαθέτει ο οίκος.
Η διοίκηση της κρατικής εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) τονίζει ότι ο εκσυγχρονισμός όλου του δικτύου στη γαλλική Ριβιέρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, γι' αυτό προβλέπει την κατασκευή γραμμής για τρένο υψηλών ταχυτήτων που θα περνά από την περιοχή αυτή.
Ο δρόμος από τη Μασσαλία στη Νίκαια έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη χώρα, εκτός της περιοχής του Παρισιού, αναφέρει.
Το έργο προϋπολογισμού 6,7 δισ. ευρώ αναμένεται να μειώσει κατά μια ώρα το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων.
Ωστόσο, σε ανοικτή επιστολή της η εταιρία τονίζει ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν καταστροφή για τις «τεχνικές δραστηριότητές» της στη Γκρας της νότιας Γαλλίας.
Κι αυτό, επειδή χρειάζονται περίπου 1.000 άνθη γιασεμιών για την παρασκευή ενός μπουκαλιού των 30 ml του διάσημου αρώματος.
Κατά συνέπεια θα πάψει να διατηρεί όλες τις δραστηριότητες παραγωγής της στην περιοχή.
Το Chanel No 5 δημιούργησε η Κοκό Σανέλ, όταν συνάντησε τον αρωματοποιό Ερνέστ Μπο στην Γκρας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Κυανή Ακτή το 1920.
Μέρος της παραγωγής της αρωματοποιίας της Channel έχει επί δεκαετίες τις εγκαταστάσεις του στην πανέμορφη Γκρας.
Η πόλη αυτή κοντά στην Κυανή Ακτή θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα του αρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.