Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το Colpo Grosso Τσίπρα για 13η σύνταξη με το κοινοβουλευτικό... δημοψήφισμα


Με 300 ψήφους υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων θέλει να πάει ο Τσίπρας στο Βερολίνο...






Με στόχο να εκθέσει την αντιπολίτευση ή και να αποκτήσει ατού στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή επιβολής του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κ. Ζαχαριάδη να κινητοποιηθούν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρχουν απουσίες στην αυριανή ψηφοφορία.

Η απόφαση του κ. Τσίπρα έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του ESM να “φρενάρει” την ελάφρυνση του χρέους ως αποτέλεσμα των εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο Αλ. Τσίπρας, με την κίνησή του αυτή επιχειρεί είτε να ταυτίσει τη ΝΔ με τους δανειστές, είτε να αποκτήσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο έχοντας στο πλευρό του το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για τις αποφάσεις που έλαβε.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι εάν ο πρωθυπουργός πάει στο Βερολίνο με 300 «Ναι» θα έχει ένα ισχυρό χαρτί, αλλιώς θα εκθέσει τη ΝΔ στην ελληνική κοινή γνώμη.

Να σημειωθεί ότι ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή της ΝΔ δήλωσε στο Κoolnews.gr ότι «δεν αλλάζουμε στάση, υπερψηφίζουμε το κοινωνικό βοήθημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.