Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Νέα ειδοποίηση από Europol για χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη


H Europol προειδοποιεί ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναμένεται να αυξήσουν τις επιθέσεις κατά ευρωπαϊκών στόχων, καθώς η οργάνωσή του υφίσταται σημαντικά πλήγματα σε Συρία και Ιράκ...Σε έκθεσή της για την απειλή που αποτελεί η ισλαμιστική οργάνωση για την ΕΕ, η Europol ανέφερε πως οι πιο πιθανοί τύποι επίθεσης είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, από μαζικούς πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας όπως αυτές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες έως επιθέσεις με μαχαίρια και άλλους τρόπους από ριζοσπάστες που δρουν μεμονωμένα.

Η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη σημειώνει ότι περισσότεροι ξένοι μαχητές θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη και «αρκετές δεκάδες» που είναι ικανοί για επιθέσεις θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη εκεί. Οι τακτικές που χρησιμοποιούν περιλαμβάνουν βόμβες σε αυτοκίνητα, απαγωγές και απάτες, αναφέρει η Europol, σημειώνοντας ότι δεν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν αποτελούν υψηλούς στόχους.

Η Europol αναφέρει επίσης ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προτιμούν πλέον πιο «εύκολους» στόχους και ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στους «μοναχικούς λύκους» -όπως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση του Ιουλίου στη Νίκαια.

Η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη προειδοποιεί, εξάλλου, ότι ορισμένοι σύροι πρόσφυγες στην Ευρώπη μπορεί να είναι ευάλωτοι απέναντι στις προσπάθειες στρατολόγησής τους από τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.