Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Σταδιακή "απόσυρση" του Flash και από τους browsers της Microsoft


Το παράδειγμα των Apple και Google θα ακολουθήσει, όπως είχε προαναγγείλει, η Microsoft, κάνοντας τις...


 μελλοντικές εκδόσεις των Internet Explorer και Edge να εκτελούν από προεπιλογή την HTML5 έκδοση περιεχομένου σε ιστοσελίδες.
Η σχετική αλλαγή στους browsers της εταιρεία θα εφαρμοστεί με το επερχόμενο Creators Update των Windows 10, που αναμένεται να διατεθεί μέσα στο 2017. Από τότε και στο εξής, εφόσον εντοπίζεται συμβατό με την HTML5 περιεχόμενο, τότε αυτό θα τρέχει αυτόματα και η εκδοχή του για Flash δεν θα φορτώνεται.
Στην περίπτωση που κάποια ιστοσελίδα υποστηρίζει αποκλειστικά την πλατφόρμα της Adobe, τότε θα δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει κατά πόσο θα επιτρέψει την αναπαραγωγή του σχετικού υλικού.
"Κατά τους επόμενους μήνες θα παρακολουθούμε το πόσο συχνά χρησιμοποιείται Flash περιεχόμενο στον Microsoft Edge και σταδιακά θα περιορίζουμε την αυτόματη εκτέλεση του. Τελικά, οι χρήστες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο και θα επιλέγουν οι ίδιοι εάν θα αξιοποιήσουν το Flash στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται", εξήγησε η Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.