Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Άρωμα Τζιχαντιστών του ISIS σε διακινητή κυκλώματος που έπιασε η ΕΛ.ΑΣ.


Σχέσεις με τον ISIS ή με την Αλ Κάιντα, φαίνεται ότι έχει βασικό αρχηγικό μέλος του μεγαλύτερου και πανευρωπαϊκού κυκλώματος διακίνησης προσφύγων και μεταναστών που εξάρθρωσαν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Europol...



Ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στην Ισπανία, όπου του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα καθώς εξετάζεται η πιθανότητα συμμετοχής του σε τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Οι έλληνες αξιωματικοί έχουν ενημερώσει τους ισπανούς συναδέλφους τους για τα στοιχεία και ευρήματα, και δεν αποκλείεται σε βάρος του να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Διασυνδέσεις του κυκλώματος έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και το Ιράν. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος έχουν συλλάβει 24 άτομα, ενώ έχουν εντοπίσει τρία πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εργαστήρια πλαστών εγγράφων.

Οι διακινητές και μέλη του κυκλώματος από την Τουρκία που έφευγαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εισέπρατταν 15.000 ευρώ από κάθε άτομο για να τους μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αεροπορικώς με «υψηλής αξιοπιστίας» ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω ελληνικών αεροδρομίων.

Πολλά από τα διαβατήρια ήταν κλεμμένα από την Ισπανία και τα μέλη του κυκλώματος τα έστελναν στην Ελλάδα, όπου αφού άλλαζαν τη φωτογραφία, τα προμήθευαν σε μετανάστες και πρόσφυγες. Τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ γίνεται έρευνα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.