Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

O καιρός της Τετάρτης


Τσουχτερό κρύο και παγετός...



Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από τα βόρεια. Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα Ηπειρωτικά κυρίως το πρωί κατά τόπους ισχυρούς στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 το πρωί και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτ8ικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη στα δυτικά και νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.