Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσακαλώτος προανήγγειλε μέσω Reuters την υπογραφή της κυβέρνησης σε όλα


Με συνέντευξή του στο Reuters ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος προαναγγέλλει επί της ουσίας νέες υποχωρήσεις έναντι των απαιτήσεων των δανειστών προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση με non paper σημειώνει πως «Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει»...



Στη συνέντευξή του ο κ. Τσακαλώτος αφού δηλώνει πως η Αθήνα «θέλει να βάλει τέλος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού»», ακολούθως σημειώνει με νόημα πως «Η ελληνική έκφραση είναι ότι θα πρέπει “να βάλουμε νερό στο κρασί μας”. Δεν μου αρέσει η έκφραση γιατί δεν συμπαθώ το νερωμένο κρασί, αλλά αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω, να έλθουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο μια συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμμετοχή της Αθήνας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ως την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας δοκιμαστικές εκδόσεις ομολόγων από την Ελλάδα αργότερα εντός του έτους.

«Πιθανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάκαμψη και την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές, αλλά και να τροφοδοτήσει περαιτέρω την άποψη – που συνδέεται ήδη με τα δημοψηφίσματα σε Βρετανία και Ιταλία- ότι η Ευρώπη δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους πολίτες της», λέει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ καταλήγοντας: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική μιας επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.