Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Οι μπίζνες γίνονται τώρα… διαστημικές [video]


Επιχειρήσεις προχωρούν τα σχέδιά τους για εκμετάλλευση του Διαστήματος. «Κλειδί» για όλες τις επιχειρήσεις το κόστος...




Για δεκαετίες, οι διαστημικές αποστολές στηρίχθηκαν στο κρατικό χρήμα. Όπως όμως φαίνεται, αυτό τείνει να αλλάξει. Ιδιωτικές εταιρείες έχουν ήδη προσανατολιστεί προς το τελευταίο σύνορο. Αρχισαν με αποστολές υλικού και έχουν βάλει πλώρη και για την αποστολή ανθρώπων στο Διάστημα.

Όπως εξηγεί ο Mike Massimino, πρώην αστροναύτης στη NASA, στην Izabella Kaminska των FT, υπάρχουν ήδη παραδείγματα εταιρειών που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. «Κλειδί» για τις επενδύσεις σχημάτων όπως η Spacex, η Virgin Galactic είναι το κόστος. Σήμερα είναι πολύ ακριβό να ταξιδέψει ένας άνθρωπος στο Διάστημα. Ο ιδιωτικός τομέας, όμως, δεν μπορεί να δαπανά όπως τα κράτη.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, υπάρχουν (στην καλύτερη περίπτωση) 50-50 πιθανότητες να πραγματοποιηθεί ένα επανδρωμένο ταξίδι προς τον Αρη έως το 2024.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.