Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Διάγγελμα Τσίπρα με παροχές... εκλογών [video]


Παροχολογία ενυπωσιασμού και όχι ουσίας, από τον Αλέξη Τσίπρα, που σφάζει τις συντάξεις και τώρα επιστρέφει ψίχουλα από τα σφαγμένα για να τα βαφτίσει ως παροχές...Την αναστολή -για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση- της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ προανήγγειλε ότι κονδύλι 617 εκατ. θα διανεμηθεί -σαν 13η σύνταξη- σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ, κάνοντας λόγο για κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες».

«Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κριση. Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων», ανέφερε ο κ Τσίπρας.

Είπε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα, ενώ επεσήμανε επιπλέον ότι είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

«Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε χωρίς υποχωρήσεις», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι τελικός στόχος είναι η έξοδος από την κρίση και η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι «τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», αλλά και ότι «διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ένός πολύ δύσκολου μαραθώνιου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.