Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Wikileaks: Ο γαμπρός του Ερντογάν κάνει μπίζνες με Τζιχαντιστές του ISIS


Τις ύποπτες διασυνδέσεις της οικογένειας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτουν τα Wikileaks, με τη δημοσίευση περισσότερων από 57.934 e-mails του γαμπρού του...



Αντικείμενό τους, η αγοραπωλησία πετρελαίου από εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τις επιστολές, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι σύζυγος της κόρης του Τούρκου προέδρου Εσρά, διατηρούσε διασυνδέσεις με εταιρία που εισήγαγε πετρέλαιο από εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στο Βόρειο Ιράκ.

Όπως προκύπτει από τα email, ο Αλμπαϊράκ φέρεται ως ο «κρυφός» ιδιοκτήτης της εταιρίας πετρελαίου Powertrance, η οποία μετέφερε στην Τουρκία το «μαύρο χρυσό» από περιοχές που ελέγχονταν από την τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, ο γαμπρός του Ερντογάν φέρεται να έχει αξιοποιήσει ένα «παράθυρο» σε νόμο της τουρκικής κυβέρνησης που από το 2011 απαγορεύει τις μεταφορές πετρελαίου με κάποιες εξαιρέσεις.

Ο Αλμπαϊράκ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ύποπτη επαφή με την εταιρία, αλλά τα email που δημοσιεύθηκαν αποδεικνύουν το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.