Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Χιλιάδες αιτήσεις για υπαγωγή χρεωμένων νοικοκυριών στο νόμο ρύθμισης χρεών

Ξέρετε πόσα είναι τα νοικοκυριά που θέλουν να μπουν στη ρύθμιση χρεών, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους; Μέχρι στιμής έχουν υποβάλει αίτηση πάνω από...




8.000 νοικοκυριά! Μόνο στην Εθνική Τράπεζα έχουν κατατεθεί έως τώρα περισσότερες από 3 χιλιάδες αιτήσεις για τη λήψη βεβαίωσης οφειλών που είναι απαραίτητη για να κινηθεί η σχετική διαδικασία, ενώ πάνω από 10.000 πελάτες έχουν υποβάλει ερωτήματα για το θέμα στα υποκαταστήματα του δικτύου της.

Οι υπερχρεωμένοι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο για να ρυθμίσουν τα χρέη τους στις τράπεζες εφόσον δεν έλυσαν τις διαφορές τους εξωδικαστικά.

Το Ειρηνοδικείο δίνει δύο επιλογές στον δανειολήπτη:

α) Να πωλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του και να πληρώσει μέρος του χρέους μέσα σε 4 χρόνια.

β) Να διατηρήσει την πρώτη κατοικία και να εξοφλήσει σε 20 χρόνια χρέη που αντιστοιχούν στο 85% της αξίας της κατοικίας.

Μετά το τέλος των 4 ή των 20 ετών τα χρέη παραγράφονται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.