Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Στίγκλιτς: Ο κίνδυνος για οικονομικη κατάρρευση παραμένει

Ως ένα «προσωρινό αναλγητικό φάρμακο για τις μικρές χώρες» χαρακτήρισε ο νομπελίστας της Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς... 


το ταμείο στήριξης της ευρωζώνης που αποφασίσθηκε από τις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
Το ταμείο αυτό πρόκειται να παρατείνει πέραν του 2013 το ταμείο προσωρινής αρωγής ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε επειγόντως το Μάιο και ήδη επενέβη για να στηρίξει την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

«Ο κίνδυνος παραμένει για τη ζώνη του ευρώ», σύμφωνα με τον Στίγκλιτς.

«Η αβεβαιότητα παραμένει η ίδια που υπήρχε πριν από έξι μήνες. Ξέραμε τότε ότι η Ιρλανδία θα γνώριζε μια βίαιη κρίση. Ξέραμε ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της ζώνης του ευρώ έπρεπε να πραγματοποιηθούν.
Και μολονότι η Ισπανία είχε την τύχη να μπει στην κρίση με δημοσιονομικό πλεόνασμα και χαμηλό ποσοστό χρέους σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της και η Ιταλία, η οποία είναι πολύ χρεωμένη, μπόρεσε να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, η κατάσταση παραμένει επισφαλής», υποστηρίζει ο οικονομολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.