Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ζοφερές προβλέψεις για την οικονομία της Ευρώπης

Προβλέπεται η κατάρρευση της οικονομίας τουλάχιστον μίας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με οριστική παύση πληρωμών και πλήρη υποδούλωση...



στο ΔΝΤ και τις τράπεζες!

Κάποιοι αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων, επιμένουν να παίζουν τις... Κασσάνδρες και «βλέπουν» ζοφερό το μέλλον της ευρωζώνης.

Τελευταίοι στο χορό αυτών των αρνητικών προβλέψεων, η πλειονότητα των επενδυτών-χρηστών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγορών και ανάλυσης των αγορών Seeking Alpha, οι οποίοι «βλέπουν» την κατάρρευση-χρεοκοπία τουλάχιστον μιας χώρας - μέλους του ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και οι οποίοι τονίζουν χαρακτηριστικά πως το μέγιστο λάθος που έκαναν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και οικονομικοί ταγοί, ήταν η επιλογή τους να δημιουργήσουν ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με δημοσιονομικά προβλήματα, αντί να προχωρήσουν σε ένα haircut, ή έστω μια ομαλή χρεοκοπία των «προβληματικών» χωρών.

Και οι χώρες που φλερτάρουν περισσότερο με τη χρεωκοπία είναι οι εξής: Ισλανδίας, Ιρλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.