Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ποια είναι η αξία του Facebook;

Ας πούμε ότι έχετε λεφτά... πολλά λεφτά... πάρα πολλά λεφτά... και δεν έχετε τι να κάνετε, και αποφασίσατε να αγοράσετε το Facebook, ξέρετε πόσα θα πρέπει να δώσετε; Θα πρέπει να πληρώσετε...



50 δις δολάρια, ή αλλιώς, περίπου 42 δις ευρώ! Η τιμή αυτή, βέβαια, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που κάνει λόγο για επενδύσεις στην εταιρεία ύψους 500 εκατ.δολαρίων από την Goldman Sachs και Ρώσους επενδυτές.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η Goldman Sachs επένδυσε 450 εκατ.δολάρια στον ιστότοπο και η Digital Sky Technologies άλλα 50 εκατ.δολάρια, σε μία συμφωνία που τοποθετεί την αξία του Facebook στα 50 δισ.

Η εμπλοκή της Goldman αναμένεται να ενισχύσει τη φημολογία περί εισαγωγής του Facebook στο χρηματιστήριο, κάτι που έχει αρνηθεί στο παρελθόν ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Αν η αξία του είναι πραγματικά στα 50 δισ.δολ., τότε ξεπερνάει αυτήν του ιστότοπου δημοπρασιών E-Bay, της μηχανή αναζήτησης Yahoo και του ομίλου Time Warner!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.