Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ποιους παραπέμπει το κάθε κόμμα για το σκάνδαλο Siemens


Λίγες ώρες πριν την δημοσιοποίηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens, σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. γίνονται παζάρια για το ποιοί "δικοί" τους θα παραπεμφθούν...



καθώς όπως όλα δείχνουν  τα δύο κόμματα θα προσπαθήσουν να περάσουν τις όποιες ευθύνες όσο πιο μαλακά γίνεται.
Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα υπουργών και πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ  και της Ν.Δ. για τους οποίους ζητείται περαιτέρω διερεύνηση. Και αυτό είναι  το αξιοσημείωτο: Τα  πρόσωπα παραπέμπονται για πολιτικές ευθύνες και στην ουσία πετούν το μπαλάκι των ποινικών ευθυνών στην Προανακριτική για να τις διερευνήσει.
Στις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ γίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του AΠΕ-ΜΠΕ  λόγος για πολιτικές ευθύνες και ανάγκη διερεύνηση και άλλων τυχόν ευθυνών.

Τα ονόματα των πολιτικών που παραπέμπονται και από τα δύο κόμματα φέρονται  να είναι:
Από το ΠΑΣΟΚ: Τάσος Μαντέλης, Χρήστος Βερελής, Γιάννος Παπαντωνίου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Κώστας Σημίτης, Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευάγγελος Μαλέσιος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Χρήστος Παπουτσής.

Από τη Νέα Δημοκρατία: Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Βουλγαράκης, Βύρων Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιάννακης.

Οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή υπουργών των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, για τους οποίους οι ίδιοι δεν συμφωνούν, τότε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με όσους εκείνοι προτείνουν την απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Οι παραπομπές γίνονται για τα σκάνδαλα στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και το σύστημα C4I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.