Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο στην καρδιά του χειμώνα

Χωρίς πετρέλαιο έχει μείνει το λύκειο Χορτιάτη. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι μαθητές κάνουν...



από χθες αποχή από τα μαθήματά τους.

Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει συγχωνεύσεις όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο, μία για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μία για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, τα περισσότερα σχολεία της περιοχής του Χορτιάτη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αυτό καταγγέλλει στη "Μ" ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χορτιάτη Γ. Γαρυφάλλου. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με τη νέα διοίκηση του καλλικρατικού δήμου, στην οποία της εξέθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής. Ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "η σχολική στέγη είναι προτεραιότητα", ωστόσο το οξυμένο πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με χρήματα και με εξεύρεση οικοπέδων για ανέγερση σχολείων, γεγονός που κάνει τους συλλόγους απαισιόδοξους.
"Στο λύκειο Χορτιάτη έχει τελειώσει το πετρέλαιο. Υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν τις επόμενες ώρες. Τα μισά σχολεία του Χορτιάτη έχουν ξεμείνει από πετρέλαιο και κοντεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση, στην καρδιά του χειμώνα. Υπάρχει σχολείο που παρήγγειλε μόνο 200 λίτρα, ίσα ίσα για να βγάλει τις επόμενες ημέρες. Κάποιοι διευθυντές αναγκάζονται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, ενώ υπάρχει περίπτωση σχολείου που χρωστά 12.000 ευρώ σε βιβλιοπωλεία για αγορά βιβλίων και γραφικής ύλης. Το πρόβλημα είναι ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ", επισημαίνει ο κ. Γαρυφάλλου.
"Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν γνωστό εδώ και ημέρες", τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας "Νέο Πρόσωπο" Νίκος Νυμφούδης και κάλεσε τη δημοτική αρχή να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Όχι άλλο μάθημα σε κοντέινερ
Η απουσία των απαραίτητων σχολικών υποδομών στον Χορτιάτη έχει ως συνέπεια οι μαθητές εδώ και χρόνια να κάνουν μάθημα σε υπόγεια, σε τάξεις-κλουβιά, σε κοντέινερ και σε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες.
"Από τα 20 σχολεία της περιοχής τα 16 αντιμετωπίζουν σοβαρό κτιριακό πρόβλημα. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε φάση αναμονής. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά. Εάν μέχρι το καλοκαίρι δεν απομακρυνθούν τα κοντέινερ από τις αυλές των σχολείων μας, θα το κάνουμε εμείς με γερανό", εξηγούν αγανακτισμένοι οι γονείς.

(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.