Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Και επισήμως "λάδι" για το Βαροπέδι

Αντί να τους κλείσουν φυλακή, τους βγάζουν λάδι. Πλέον, γνωστοποιήθηκε και επισήμως η παραγραφή των τυχόν αδικημάτων πρώην υπουργών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου...



Το σχετικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, που διαπιστώνει την παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων των πρώην υπουργών Ε. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα, απεστάλη στον πρόεδρος της Βουλής.
Στο βουλευμα σημειώνεται πως η παύση της ανάκρισης δεν συνεπάγεται διακοπή της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία έχει επιφορτισθεί η τακτική δικαιοσύνη.
Κατά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, «η ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, ασκήθηκε από τη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε μετά την τέλεση των πράξεων, ως μη έδει και δη ασκήθηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης από το φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου. Κατά συνέπειαν, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, ενώ, όσον αφορά τους συμμέτοχους μη πολιτικά πρόσωπα (...) δεν θίγεται η δικαιοδοσία των τακτικών ποινικών δικαστηρίων (...) αιρομένης ως προς αυτούς, της συνάφειας λόγω της συμμετοχικής τους δραστηριότητας, με τους κατηγορουμένους πολιτικά πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.