Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Εκατοντάδες πτώματα εντοπίστηκαν στην ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Το Jiji μετέδωσε επίσης ότι...



ο αριθμός των πτωμάτων είναι περίπου στα 200 ίσως και τα 300, ενώ αγνοείται η τύχη 48 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 23 μαθητών, μετά το πέρασμα του παλιρροϊκού κύματος που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο λιμάνι Οφουνάτο, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Παράλληλα ο κυβερνήτης της νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι σε αυτήν. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε πως επτά ώρες μετά το σεισμό έχουν καταγραφεί 90 νεκροί. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή αυτή, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε σε τεράστιο εργοστάσιο της Σιογκάμα, γειτονικής κωμόπολης της Σεντάι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Η αστυνομία υποθέτει ότι πρόκειται για τις σορούς κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πνίγηκαν στο παλιρροϊκό κύμα των 10 μέτρων που σάρρωσε τη ζώνη αυτή, συμπληρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Οι αρχές υπολογίζουν σε περίπου 1.200 τον αριθμό των νοικοκυριών που επλήγησαν από αυτό το τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.