Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αντί να κλείσουν τα μαγαζιά που πουλάνε... ναρκωτικά, κόβουν πρόστιμα σε νόμιμες επιχειρήσεις!

Είναι 10 το βράδυ σε μπαρ εστιατόριο των νοτίων προαστίων. Ήμερα Παρασκευή, μεσούσης της κρίσης. Εμφανίζονται 3 άτομα και δηλώνουν ελεγκτές του ΙΚΑ...


 
Ο υπεύθυνος εμφανίζεται και τους λέει ότι εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί δουλεύουν 14 άτομα. Παρόλη την κρίση, το συγκεκριμένο μαγαζί έχει κρατήσει όλο το προσωπικό. Παρά την κρίση, προσφέρει στους πελάτες ένα τίμιο σέρβις, έστω κι αν έχουν μειωθεί αισθητά.

Ο προϊστάμενος ελεγκτής ζητά τα βιβλιάρια των εργαζομένων και την κατάσταση του ΙΚΑ. Και ναι! Ω του θαύματος (για την ελληνική πραγματικότητα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της βάρδιας ήταν γραμμένοι στο ΙΚΑ. Ακόμα και ο αλλοδαπός λαντζέρης ήταν ασφαλισμένος.

Οι... μουτζούρες του 2006

Ζητάνε επίσης και το λεγόμενο πορτοκαλί βιβλίο, στο οποίο γράφονται όλοι οι εργαζόμενοι. Μέχρι εδώ όλα καλά! Το παράλογο της ιστορίας αρχίζει από τη στιγμή που ο ελεγκτής φανερά ενοχλημένος (και ίσως λίγο ανακουφισμένος) ανακαλύπτει στο βιβλίο μία μουτζούρα σε μία εγγραφή του 2006 και μία του 2007…
Κοίταξε με συγκαταβατικότητα τον υπέυθυνο και του είπε γεμάτος θλίψη: «Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να σας γράψω»!
Άφωνος ο υπεύθυνος…. Μόλις βρήκε τα λόγια του, του εξήγησε ότι η μουτζούρα ήταν από το 2006 και από τότε έχουν περάσει πολλοί έλεγχοι και ποτέ δεν έγινε θέμα, για να εισπράξει την απάντηση: «Ναι, εκείνοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους»!
Το πρόστιμο ήταν 1.000€. Πεντακόσια για κάθε μουτζούρα… Φεύγοντας ο δεύτερος από το κλιμάκιο του ΙΚΑ. ρώτησε το «αφεντικό»: «Πόσα;». Ο άλλος του απάντησε «1.000€» και ο ερωτών έγραψε σε ένα μπλοκάκι το ποσό…
Σωστά, οι άλλοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά σας, μια και η δική σας δουλειά είναι να βάλετε πρόστιμο με όποιο τρόπο και για όποιο λόγο!
Το περιστατικό είναι απολύτως πραγματικό και απολύτως καθημερινό.

Ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα

Κάποτε ήταν κοινό μυστικό ότι όταν ο ελεγκτικός μηχανισμός θέλει να σε γράψει, θα το κάνει. Τώρα οι επαγγελματίες το βιώνουν στην πράξη, μια και το «λεφτά υπάρχουν» βρίσκει την ερμηνεία του στα εισπρακτικά σαφάρι του κάθε δημόσιου λειτουργού.
Είτε αυτός είναι Αστυνομία, Τροχαία, ΙΚΑ, Εφορία, ΣΔΟΕ κ.λπ. Και το κοινό μυστικό πλέον είναι η ταρίφα ή, για να το πούμε πιο σωστά, ο «στόχος» που μπαίνει στο κάθε ελεγκτικό κλιμάκιο. ΠΡΕΠΕΙ να φέρει πίσω ένα συγκεκριμένο αριθμό προστίμων, ώστε να πάει μπροστά αυτή η χώρα. Δεν ξέρουμε ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται περισσότερο… Αυτός που δίνει την εντολή ή αυτός που την εκτελεί;

πηγή: onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.