Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Μιλτιάδης Γκολεμάς μιλάει για όλα


Μίλτος Γκολέμας: Ο μικρότερος πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας. Το παιδί που γεννήθηκε στις Φυλακές Αβέρωφ...


ο γιος της Ελένης και του Μπάμπη Γκολέμα,  που γνωρίσαμε μέσα από τα «Πέτρινα Χρόνια» , του Π. Βούλγαρη ,  μιλά για πρώτη φορά «Προσωπικά»

Τα «Πέτρινα χρόνια» , μια συγκλονιστική ταινία ενός από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του Παντελή Βούλγαρη , η οποία αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο νέων ανθρώπων , οι οποίοι κατά την περίοδο 1954 μέχρι και τη δικτατορία  βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων.  Ήταν η ιστορία του Μπάμπη Γκολέμα και της Ελένης Βούλγαρη.

            To 1967 μέσα στις φυλακές Αβέρωφ γεννήθηκε ο γιος τους, Μίλτος Γκολέμας.
 
Πολλοί  βλέποντας την ταινία αναρωτήθηκαν τι να απέγινε εκείνο το παιδί…που να βρίσκεται….

          Ο Μίλτος Γκολέμας  είναι σήμερα ένας καταξιωμένος ζωγράφος που μέχρι τώρα μιλούσε για τη ζωή του μόνο μέσα από τους πίνακες του.  Αυτές τις ημέρες , φιλοξενείται στη γκαλερί  Ζουμπουλάκη η τρίτη ατομική του έκθεση, με τίτλο «Κάτω από τον ουρανό».
          Όλα αυτά τα χρόνια η ιστορία της ζωής του ήταν γι’ αυτόν μια αυστηρά προσωπική υπόθεση.
         Σήμερα αποφάσισε να μιλήσει για όσα είδε , ένιωσε , κι έζησε τα πρώτα του χρόνια . Άλλωστε οι εμπειρίες, τα βιώματα, οι εικόνες και οι αναμνήσεις είναι αυτά που καθορίζουν τη ζωή μας.

Στην εκπομπή «Προσωπικά», με την Έλενα Κατρίτση, αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου στις 16:00 , ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.