Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Newsweek: Το Δόγμα της Κλίντον

Τη στιγμή που τεράστιες αλλαγές γεωπολιτικής σημασίας συντελούνται στην υφήλιο, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ... 



Χίλαρι Κλίντον, βάζει μπρος ένα μεγαλόπνοο σχέδιο: Να θέσει τη γυναίκα στο τιμόνι της παγκόσμιας τάξης.

«Πιστεύω ότι τα δικαιώματα των γυναικών είναι η εκκρεμότητα του 21ου αιώνα», δηλώνει στο περιοδικό Newsweek η πρώην Πρώτη Κυρία.

«Βλέπουμε τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο που καταπιέζονται και γίνονται θύματα βίας ή υποβιβάζονται», λέει.

Η Κλίντον δίνει επίσης μεγάλη προσοχή στο αν οι φωνές των γυναικών ακούγονται στις τοπικές ομάδες, που ζητούν την αλλαγή στη Μέση Ανατολή και παρατηρεί ότι στις φωτογραφίες από την εξέγερση στη Λιβύη δεν απεικονίζονται γυναίκες. Όσον αφορά στην Αίγυπτο, είπε ότι πήρε κουράγιο από το γεγονός ότι γυναίκες θα περιλαμβάνονται στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

«Πιστεύουμε ότι οι γυναίκες που ήταν στην πλατεία Tahrir θα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Εάν [οι Αιγύπτιοι] πρόκειται για έχουν μία πραγματική δημοκρατία, δεν μπορούν να αφήσουν έξω το μισό πληθυσμό».

Η Κλίντον βλέπει πίσω από την υποταγή της γυναίκας παγκοσμίως, ένα ηθικό ζήτημα, πάνω στο οποίο στηρίζει το επιχείρημά της για την ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση για τις αμερικανικές αξίες και για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντά μας, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη διαπραγμάτευση για την ασφάλειά μας», είπε στο Newsweek. «Όπου οι γυναίκες είναι ανίσχυρες και υποβαθμισμένες υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να υπάρχουν αντιδημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και εξτρεμισμός που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλειά μας».

Εκείνοι που έχουν εργαστεί στενά με την κ. Κλίντον σε θέματα γυναικών γνωρίζουν καλά ότι αυτή η χρονική συγκυρία είναι ένα σημείο καμπής για την 63χρονη πλέον Πρώτη κυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.