Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Και να ξεχρεώναμε σήμερα σε 10 χρόνια θα ήμασταν πάλι χρεωμένοι»

«Και να ξεχρεώναμε σήμερα σε 10 χρόνια θα ήμασταν πάλι χρεωμένοι». Έτσι περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την Τρίτη ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης...


«Το χρέος είναι 350 δισ. ευρώ και να βρισκόταν κάποιος να μας δώσει όλα τα χρήματα σήμερα, αν δεν ανασυστήσουμε την παραγωγική βάση και δεν προχωρήσουμε ανακατανομή των πόρων τότε σε 10 χρόνια θα είχαμε πάλι το ίδιο πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Τώρα".

Ο κ. Ρομπόλης ανέφερε ότι το ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είχε επισημάνει στην τρόικα ότι το μνημόνιο δεν πρόκειται να πετύχει τους στόχους του καθώς η ελληνική οικονομία έχει ιδιαιτερότητες. «Δεν μπορεί σε 3 χρόνια να θες να μειώσεις το έλλειμμα από το 15,3% στο 3%» δήλωσε.

Για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων σημείωσε ότι «όταν εισάγουμε κριτήρια εισοδηματικά εξοικονομούμε πόρους, αλλά αυξάνεται και η φτώχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.