Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη του πελάτη ενός χαμαιτυπίου"

Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος για να δώσει το παράδειγμα της...



συνευθύνης, όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στη συνευθύνη πολιτών και πολιτικών, όταν ρωτήθηκε για την περιβόητη έκφραση «μαζί τα φάγαμε». Διαχώρισε ωστόσο το ποσοστό ευθύνης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του.


Όσον αφορά στο χαρακτηρισμό «κοπρίτες» ξεκαθάρισε ότι αναφερόταν στους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν με ρουσφέτι και δεν παράγουν έργο, διαχωρίζοντάς τους από αυτούς που παράγουν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε στο ζήτημα της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι τα βάρη τα σηκώνει ο μέσος φορολογούμενος ενώ αυτοί με τα υψηλά εισοδήματα βρίσκουν περίπλοκους τρόπους για να φοροδιαφεύγουν. Γι’ αυτούς τους περίπλοκους τρόπους ευθύνεται η «κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής» και είπε πως ορισμένοι -όχι υπουργοί- δεν δείχνουν τη διάθεση να συγκρουστούν με συμφέροντα.

           
Τέλος, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για το πολιτικό του μέλλον, είπε ότι διανύοντας την έβδομη δεκαετία της ζωής του αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο του τέλους της πολιτικής του σταδιοδρομίας μετά από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής ζωής, αλλά αυτό δε θα συμβεί τα επόμενα 2 χρόνια.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.