Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η επιβεβαίωση του "προφήτη" ένα χρόνο μετά

Ο πύρινος λόγος του, έσπασε κόκκαλα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Όμως όλοι γύρισαν την πλάτη στην πραγματική οικονομική σωτηρία της Ελλάδας...





Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο ηγέτης των Πράσινων στην Ευρωβουλή, δεν χρειάζεται συστάσεις. Κάθε του κουβέντα, κάθε του δήλωση γίνεται πρώτο θέμα. 

Δεν «μασάει» τα λόγια του και όταν είναι να πει κάτι δεν θα διστάσει. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς αποκάλεσε όλους «τρελούς» στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού οι θυσίες που κλήθηκαν να κάνουν οι Έλληνες με το Μνημόνιο ήταν αδιανόητες. Ο Γαλλογερμανός πολιτικός με το ατίθασο τσουλούφι είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι «αυτό που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πρακτικά αδύνατο». «Δεν δώσαμε το χρόνο που έπρεπε στον Παπανδρέου για να βρει μια συμβιβαστική λύση», διαμαρτυρήθηκε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ τότε… 1 χρόνο πριν

Και σαν ένας νέος προφήτης είχε πεί: «Πρέπει να υπάρξει συνοχή. Θα δείτε τι έχει να γίνει στην Ισπανία και την Πορτογαλία, εάν υπάρξουν και εκεί προβλήματα». Κατήγγειλε δε, ότι η Ευρώπη «κάνει λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας. Και αυτό είναι αδιανόητο».

Λίγες μέρες πριν την ομιλία του ηγέτη των Πρασίνων, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωνε από το ειδυλλιακό Καστελόριζο ότι η μόνη μας επιλογή είναι η προσφυγή στη Μνημόνιο και ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε ξαναβγεί δυναμικά στις αγορές «πλέοντας» σε πελάγη ανάπτυξης…
Τελικά ο προφήτης ήταν ο κόκκινος Ντάνι ενώ ο κ. πρωθυπουργός απέδειξε ότι θαύματα δεν γίνονται.
Σε λίγες μέρες κλείνουμε ένα χρόνο μνημονίου και γιορτάζουμε τα spreads που αισίως έφτασαν στις 1300 μονάδες.
Απολαύστε τις δύο ομιλίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Ολόκληρη η ομιλία του "κόκκινου" Ντάνι. (5 Μαΐου 2010 στο Ευρωκοινοβούλιο) 

«Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν και οι κοινωνικές συνθήκες  που ζητάτε από αυτή τη χώρα είναι αφόρητες. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σχεδόν αδύνατο. Αυτό που ρωτάω  το Ecofin,  και τους επικεφαλής των κυβερνήσεων είναι να αναρωτηθούν πόσο χρόνο θα χρειάζονταν οι ίδιοι για να επαναφέρουν τα πράγματα στο σπίτι τους, πόσο χρόνο χρειάστηκε η Γαλλία για να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό, πόσο χρόνο χρειάζεται η Γερμανία για να φτιάξει τις συντάξεις και τώρα ζητάμε από την κυβέρνηση Παπανδρέου ν’ αλλάξει τα πάντα; Σε τρεις μήνες; Είστε τελείως τρελοί. Και η απόδειξη είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν δίνουμε το χρόνο στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση Παπανδρέου να πετύχει μία συναινετική λύση. Δεν αλλάζουμε…Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ταύτιση με το κράτος. Υπάρχει το «ο καθένας για τον εαυτό του». Είναι λυπηρό. Φταίνε όλοι, δεκαετίας συνηθειών, διαφθοράς των πολιτικών στην Ελλάδα. Όμως πρέπει να πετύχουμε τη συσπείρωση, πρέπει να το πράξουμε, όχι απλώς με διαγγέλματα. Και θα το δείτε τι θα γίνει στην Ισπανία, αν υπάρξουν προβλήματα, και θα το δείτε στην Πορτογαλία…
Ο κ. Μπαρόζο το ξέρει καλά, έχασε τις εκλογές μ’ αυτόν τον τρόπο. Όχι μου κάνει νόημα, δεν έχασε ποτέ εκλογές. Θέλω να πω μ’ αυτό ότι πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης και να μην ζητάμε το ακατόρθωτο. Εμένα μου φαίνεται πως κάποτε ειπώθηκε, κάποτε ακουγόταν. «Θέλω τα λεφτά μου πίσω», (Θάτσερ). Μου φαίνεται πως τώρα λέμε στην κυβέρνηση. Θέλω να βγάλω λεφτά στην πλάτη των Ελλήνων. Γιατί αυτό ζητάμε, όταν εμείς δανειζόμαστε με 1,5% ή 3% και μετά τα δίνουμε στην Ελλάδα με 3% ,5% με 6%, βγάζουμε λεφτά εις βάρος των Ελλήνων. Είναι απαράδεκτο. Η Ευρώπη μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες. Ο Γκι Φέρχοφστατ μίλησε για ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που μπορεί να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία. Ας μην περιμένουμε το Συμβούλιο να αποφασίσει. Μπορούμε να το κάνουμε. Να αλλάξουμε τις Συνθήκες. Και τώρα θέλω να μιλήσω για κάτι άλλο, για το «πιλοτάρισμα» του τι γίνεται στην Ελλάδα. Ζητώ από την Επιτροπή να ασχοληθεί εμπράκτως, η Υπηρεσία Απασχόλησης με το πιλοτάρισμα για να μπορέσουμε να μετρήσουμε τι γίνεται στην Ελλάδα. Και ζητώ το Συμβούλιο να πει στο ΔΝΤ ότι πρέπει να ασχοληθεί το Διεθνές Γραφείο Απασχόλησης με το τι γίνεται στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ανθρώπινα όντα, υπάρχουν προβλήματα εργασίας, υπάρχουν μισθωτοί. Θεωρώ ότι δεν πρέπει μόνο ν΄ αποφασίζει το χρήμα, αλλά και οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Απασχόλησης, σαν προστασία, σαν διόρθωση στην παραφροσύνη εκείνων που κρίνουν μόνο με το χρήμα. Τέλος, υπάρχει μία απλή δυνατότητα να βοηθήσουμε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας. Είναι να πάρουμε μία πρωτοβουλία σαν Ευρωπαϊκή Ένωση για τον αφοπλισμό της περιοχής.
Θέλω να πω μία πολιτική πρωτοβουλία, Ελλάδα και Τουρκία για αφοπλισμό. Μία πολιτική πρωτοβουλία να αποχωρήσουν οι τουρκικές δυνάμεις από τη Βόρεια Κύπρο. Να υπάρξει αφοπλισμός. Πρέπει να το πω αυτό, είμαστε στ΄ αλήθεια υποκριτές. Τους τελευταίους μήνες, η Γαλλία πούλησε στην Ελλάδα 6 φρεγάτες έναντι 25 δις. ευρώ, ελικόπτερα έναντι 400 εκ. ευρώ. Μαχητικά Ραφάλ για 100 εκ. ευρώ το ένα. Δυστυχώς οι πηγές μου δεν μου προσδιορίζουν αν πρόκειται για 10, 20 ή 30. Σύνολο λοιπόν κοντά στα 3 δις. ευρώ. Η Γερμανία από την άλλη πούλησε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έξι υποβρύχια, για τα επόμενα χρόνια, αξίας ενός ακόμη δις. ευρώ. Μα είμαστε τελείως υποκριτές. Τους δίνουμε λεφτά για να αγοράζουν τα όπλα μας. Ζητώ από την Επιτροπή να αναφέρει στο Συμβούλιο, στο Κοινοβούλιο κάθε πώληση οπλισμού από Ευρωπαίους σε Ελλάδα και Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους να έχουμε διαφάνεια, να το ξέρουμε. Λοιπόν σας το λέω. Ας φερθούμε υπεύθυνα, να εγγυηθούμε την ακεραιότητα του ελληνικού εδάφους.
Οι Έλληνες έχουν περισσότερους από 100.000 στρατιώτες, η Γερμανία έχει 200.000. Είναι τελείως παράλογο, μία χώρα 11 εκατομμυρίων ατόμων να έχει στρατό 100.000 ατόμων. Ας ζητήσουμε αυτό από την Ελλάδα. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να μειώσουμε το μισθό κάποιου που κερδίζει 1000 ευρώ το μήνα. Αυτά ζητώ από την Επιτροπή. Να είμαστε λίγο δίκαιοι».   











πηγή: onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.