Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κανονικά το ΜΕΤΡΟ την Πρωτομαγιά

Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της εργατικής πρωτομαγιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θελήσουν να παρευρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν...




Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ:



Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά κρατά σήμερα, 125 χρόνια μετά το Σικάγο και 43 χρόνια μετά τον Γαλλικό Μάη, όλη την σημασία της. Ο καπιταλισμός, τότε όπως και τώρα, για να αυξήσει τα κέρδη του οικειοποιείται τον ελεύθερο χρόνο των εργατών αυξάνοντας την υπερεργασία είτε άμεσα είτε καθιστώντας την «ευέλικτη».  Όμως για τον καπιταλισμό το 1886 δεν είναι καθόλου ίδιο με το 2011. Μετονομάστηκε δε στις μέρες μας και ως «οικονομία της αγοράς» για ευνόητους επικοινωνιακούς λόγους.

Μπορεί να πέρασαν αντεργατικούς νόμους όμως δεν μας νίκησαν. Με τις πλάτες της προδοτικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας κατάφεραν να αναβάλλουν για λίγο μόνο, την τελική ταξική αναμέτρηση. Οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Η εργατική τάξη θα καταφέρει να βρει τον πολιτικό της προσανατολισμό.  Θα πετάξει στα σκουπίδια τους κάθε είδους «τίμιους συμβιβασμούς» των εργατοπατέρων και τους ίδιους τους εργατοπατέρες. 

Το σωματείο μας μετά από τις εκκλήσεις που δέχτηκε από διαφορετικές μερίδες εργαζομένων, συνταξιούχων, καθηγητών, μαθητών, πολιτικών παρατάξεων και σεβόμενο την ανάγκη προσέλευσης του κόσμου στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αποφάσισε το Μετρό να λειτουργήσει κανονικά.
Σας καλούμε όλους την Κυριακή 01 Μάη στις 10:00 στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο για να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στη βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.