Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πεζοδρομείται η Πανεπιστημίου

Η οδός Πανεπιστημίου παραδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες! Το έργο προωθείται με ταχείς ρυθμούς, με την ταυτόχρονη συνεργασία τριών υπουργείων...




Γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε η πλήρη συνεργασία "εις σάρκα μίαν" των τριων υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος), του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και τριών ανωνύμων εταιρειών (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις –ΕΑΧΑ ΑΕ, Αττικό Μετρό ΑΕ, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών-ΟΑΣΑ).

Στο πλαίσιο της πολεοδομικής ανασυγκρότησης περιοχών του κέντρου της Αθήνας, οι συναρμόδιοι φορείς κλήθηκαν να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με 8 άρθρα για να υπάρξει συντονισμός.

Στόχος να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που θέλει, ως το 2014, αφ΄ενός το τραμ να έχει επεκταθεί από το Σύνταγμα, μέσω της οδού Πανεπιστημίου, μέχρι τα Πατήσια, και αφ΄ετέρου την οδό Πανεπιστημίου να έχει αποδοθεί στον πεζό και τους ποδηλάτες. Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει αυτή η κεντρική αρτηρία του κέντρου να διαμορφωθεί σε ανοιχτό δημόσιο χώρο (γραμμική πλατεία) και με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της Λεωφ. Αμαλίας και της Οδού Πατησίων να επεκτείνει τον «μεγάλο περίπατο», μέσω του τριπτύχου «Εθνική Βιβλιοθήκη-Πανεπιστήμιο-Ακαδημία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.