Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αεριοκίνηση στη Θεσσαλονίκη


Τη χρήση Φυσικού Αερίου στην κίνηση των οχημάτων της Θεσσαλονίκης προωθούν από κοινού η ΔΕΠΑ και ο Δήμος της Θεσσαλονίκης...


Πρόσφατα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Εταιρείας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν από την πλευρά της ΔΕΠΑ ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπύρος Παλαιογιάννης και από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας  ο Δήμος και η Εταιρεία θα εξετάσουν σε πρώτη φάση τη χρήση Φυσικού Αερίου στο στόλο των απορριμματοφόρων και γενικά των οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης είτε με αντικατάσταση παλαιών οχημάτων είτε με μετατροπή των κινητήρων στα οχήματα του Δήμου σε κινητήρες καύσης διπλού καυσίμου.

Η προσπάθεια θα χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων και από κοινοτικά ή άλλα προγράμματα για αγορά νέων απορριμματοφόρων.

Επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει στην ΔΕΠΑ οικόπεδο, είτε μέσα στα όρια του Δήμου είτε έξω από αυτά, στο οποίο η εταιρεία θα εγκαταστήσει πρατήριο ανεφοδιασμού Φυσικού Αερίου.

Η ΔΕΠΑ θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης για τις χρήσεις του Φυσικού Αερίου και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του καυσίμου.

Η ΔΕΠΑ θα αναλάβει επίσης την υποστήριξη των κοστολογικών μελετών και των χρηματοοικονομικών αναλύσεων που θα απαιτηθούν για το έργο.
Το Μνημόνιο έχει διάρκεια δύο ετών και για την υλοποίηση του θα συσταθεί σύντομα Μικτή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.