Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Έρχονται λουκέτα στις εφορίες

Μαχαίρι μπαίνει και στις κακές εφορίες που δεν κατάφεραν να πιάσουν το στόχο τους… δηλαδή να εισπράξουν από τους πολίτες εγκαίρως αυτά που έπρεπε. Πάνω από...


200 εφορίες από τις 287  σε όλη την χώρα θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν σε βάθος διετίας ενώ  ανατροπές έκπληξη θα έχουμε στην περιφέρεια.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να κλείσει τις μισές εφορίες της χώρας μέσα στο 2011 και τις υπόλοιπες το 2012. Σύμφωνα με τον εφοριακό Καλλικράτη, ανοιχτή θα παραμείνει τουλάχιστον μία σε κάθε πρωτεύουσα των νομών (52 συνολικά) πλην της Αθήνας όπου θα λειτουργούν τις 30 από τις σχεδόν 80.

Ωστοσο 30 εφορίες που έχουν την ευθύνη για την είσπραξη του 80% των φορολογικών εσόδων όχι μόνο δεν θα πειραχθούν αλλά θα ενισχυθούν κιόλας. Αυτές είναι ι… στην Αθήνα (Α΄, Δ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΚΑ΄, ΚΒ΄, ΦΑΕΕ, ΦΑΒΕ), σε Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Γλυφάδα, Μενίδι, Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη και Κορωπί. Επίσης η Α΄ Πειραιά, η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά, η ΦΑΕ Πειραιά, οι ΔΟΥ Κορίνθου, Ρόδου, Χαλκίδος, Καλαμαριάς, η Α΄ και Ζ΄ Θεσσαλονίκης, η Α΄και Β΄ Ηρακλείου Κρήτης.

Λουκέτο θα μπει σε εφορίες των νομών Ηλείας, Κορίνθου, Μεσσηνίας, Αχαΐας, αλλά και στον Έβρο και στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στις υπό συγχώνευση ΔΟΥ μετακινηθούν σε άλλες γειτονικές που θα διατηρηθούν .Η  ΦΑΕΕ Αθηνών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κλεισμένων υποθέσεων, 37,96% ήτοι 615 επί συνόλου 1.620, δηλαδή 1.005 εκκρεμούν ακόμα. Ακολουθεί η ΦΑΕΕ Πειραιά με 34,14% ήτοι 604 υποθέσεις επί συνόλου 1.769, η ΦΑΕΕ Αθηνών με 23,76% ή 997 υποθέσεις επί συνόλου 4.197 και η ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης με 20,04% ή 315 σε σύνολο 1.572 υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.