Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Έστελνε λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα με θαλασσοπνίχτρες κι έβγαζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Ο 24χρονος Αφγανός είχε ως βιτρίνα κατάστημα πώλησεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας, στον Άγιο Παντελεήμονα και θησαύριζε...




βγάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, στέλνοντας με σαπιοκάραβα λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα και την Ιταλία, έναντι 1.500 έως 3.000 ευρώ το κεφάλι!

Οι Αρχές ισχυρίζονται ότι αυτός είχε οργανώσει και τον ταξίδι προς τον θάνατο των άτυχων λαθρομεταναστών που ναυάγησαν στην Κέρκυρα, βρίσκοντας τραγικό θάνατο 30 λαθρομετανάστες, τον περασμένο Γενάρη.

Μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει και εξεταστεί τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν από τους οποίους ο κατηγορούμενος είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εξωτερικό, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         τετράδια, μία αντζέντα, ένα σημειωματάριο καθώς και πλήθος σελίδων χάρτου στα οποία αναγράφονται πλήθος χρηματικών ποσών, αριθμών τηλεφώνων και ιδιόχειρων σημειώσεων.
·         Πλήθος αποκομμάτων  χάρτου που χρησιμοποιούνται από το συλληφθέντα ως απόδειξη κατάθεσης χρημάτων, στα οποία αναγράφονται χρηματικά ποσά και ιδιόχειρες σημειώσεις.
·         6 βιβλιάρια καταθέσεων, στο όνομά του, στα οποία εμφαίνονται συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών.
·         2 αντίγραφα γραμματίων είσπραξης Τράπεζας, στο όνομά του, στα οποία εμφαίνονται κατατεθειμένα χρηματικά ποσά των 20.000 και 8.950 ευρώ αντίστοιχα.
·         2 εντάλματα πληρωμής Τράπεζας, ομοίως υπό στοιχεία του, στα οποία εμφαίνονται τα ληφθέντα χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ,.
·         1 κινητό τηλέφωνο.
·         2 φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (memory stick)
·         1 φορητός Η/Υ (Laptop).
·         Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ερευνάται η συμμετοχή του στη δραστηριότητα του κυκλώματος λαθροδιακίνησης, που εξάρθρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, μετά το ναυάγιο που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2011, στο οποίο συμμετείχε και συνελήφθη ο αδελφός του, κρατούμενος σήμερα των Δικαστικών Φυλακών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.