Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΛΙΒΥΗ: Θάνατος, μάχες σώμα με σώμα και ψέματα στην Τρίπολη - εκτόξευσε 3 πυραύλους ο Καντάφι [ΒΙΝΤΕΟ]


Ο υποτιθέμενος... αιχμάλωτος γιος του Καντάφι, που ο ίδιος προορίζει για διάδοχό του, από... φυλακισμένος βρέθηκε να κάνει αρχηγική εμφάνιση στους δρόμους της Τρίπολης. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι πνίγονται στο αίμα εκατοντάδων αθώων...




Ο καταζητούμενος από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γιος του Καντάφι, εμφανίστηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου «Rixos», το οποίο παραμένει υπό το έλεγχο του καθεστώτος και το τελευταίο διάστημα έχουν καταλύσει οι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές των διεθνών Μ.Μ.Ε..


Ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε και σχηματίζοντας με το χέρι του το σήμα της νίκης, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ μίλησε στο δημοσιογράφο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, Matthew Price, και ορκίστηκε ότι δεν αφήσει την χώρα του να πέσει στα χέρια των επαναστατών.

Πύραυλοι κατά της Μιζουράτα

Τρεις πυραύλους Σκουντ εκτόξευσαν σήμερα οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις από τα προάστια της Σύρτης, προπύργιο του καθεστώτος και γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη.
Όπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, που καταδίκασε την «ανεύθυνη αυτή ενέργεια», οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν με κατεύθυνση την πόλη Μιζουράτα, η οποία ελέγχεται από τους εξεγερμένους.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες που αφορούν την εκτόξευση τριών πυραύλων εδάφους-εδάφους Σκουντ από την περιοχή της Σύρτης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου.
Σύμφωνα με την ίδια οι πύραυλοι έπληξαν την παραθαλάσσια περιοχή στη Μιζουράτα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

«Σε επιφυλακή» παραμένει το ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ επισήμανε ότι η νίκη των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη «δεν έχει επιτευχθεί» και το ΝΑΤΟ παραμένει σε επιφυλακή.

«Τόνισα ήδη χθες ότι η νίκη δεν έχει επιτευχθεί. Το καθεστώς βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης. Το ΝΑΤΟ πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για να ολοκληρώσει την αποστολή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Ζιπέ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ελέγχει σχεδόν το σύνολο της χώρας και ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Το Παρίσι, συμπλήρωσε, πρότεινε να μετονομαστεί η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη σε «ομάδα φίλων της Λιβύης» και επανέλαβε την γαλλική πρόταση για συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.

Εκρήξεις στην Τρίπολη

Εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο Μπαμπ αλ Αζιζία, το αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι όπου πιστεύεται ότι μπορεί να βρίσκεται, καθώς οι εξεγερμένοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους να ελέγξουν πλήρως την Τρίπολη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.
Η περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζία αποτελεί εστία των μαχών στην Τρίπολη και οι ηγέτες των εξεγερμένων υποστηρίζουν ότι δεν θα πέσει εύκολα.
Σύμφωνα με στελέχη των αντικαθεστωτικών, εξεγερμένοι ενεπλάκησαν επίσης σε μάχες με πιστές στον Καντάφι δυνάμεις περίπου 80 χλμ. δυτικά της Τρίπολης και κυρίως σε περιοχές γύρω από την πόλη αλ Ατζάιλατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.