Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΚΡΑΧ διαρκείας στο ΧΑΑ! Φλερτάρει με τις 890 μονάδες ο δείκτης


Τα χειρότερα σενάρια και οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις γαι την πορεία της Σοφοκλέους επιβεβαιώνονται με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 3,72% στις...



905,7 μονάδες. Στην αγορά συντελείται κραχ διαρκείας οδηγώντας τις τιμές των περισσοτέρων μετοχών σε χαμηλά 20ετίας. Οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις αποτέλεσαν το "τιναγμα της ψόφιας γάτας" και η αγορά επέστρεψε γρήγορα σε πτωτική τροχιά. Παρά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στη Wall Street στο ΧΑ επιταχύνεται η πτώση υπό το βάρος αρνητικών εκθέσων για την οικονομία και για το τραπεζικό σύστημα.

 Η πτώση είναι αυτοτροφοδοτούμενη σε μεγάλο βαθμό ενώ όλα δείχνουν πως η αγορά στα τρέχοντα επίπεδα προεξοφλεί και σενάρια που δεν γράφονται...
 

Η βιαιότητα της πτώσης δημιουργεί συνθήκες για την εκδήλωση τεχνικής αντίδρασης αλλά ακόμα και οι πλέον ριψοκίνδυνοι traders κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, φοβούμενοι τα χειρότερα.
 

Αν δεν υπάρξει αντίδραση και ο ΓΔ παραμείνει κάτω από τις 950 μονάδες αυτό το διήμερο, η επόμενη κίνηση του θα είναι πιθανότατα καθοδική, με στόχο την περιοχή μεταξύ 920-885 μονάδων. Το εύρος της πτώσης θα εξαρτηθει κυρίως από την εξέλιξη του όγκου συναλλαγών. Υποχώρηση με αυξανόμενη τζίρο θα οδηγήσει τον ΓΔ στο κατώτερο σημείο της ζώνης στήριξης, κάτω από τις 900 μονάδες.
 

Σε αντίθετη περίπτωση (εαν υπάρξει αντίδραση και επανέλθει πάνω από τη γραμμή στήριξης, θα υπάρχουν βάσιμες ελπίδες μεταστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική και ο ΓΔ μπορεί να κινηθεί προς τις 1.080 μονάδες, με πιθανότητα περοσέγγισης και των 1.020–1.025 μονάδων.
 

Στο ταμπλό 

Ο γενικός Δείκτης κινείται στις 905 μονάδες με απώλειες 3,78%, αν και μέχρι τις 16.00 ισορροπούσε στο -2%. Οι πιέσεις επικεντρώνονται στις μετοχές των τραπεζών με αποτέλεσμα ο FTSE-20 να κινείται στις 384 μονάδες με ζημιές 4,17%.
 

Ο τζίρος της αγοράς ανέρχεται στα €43 εκατ.


πηγή: Σοφοκλέους In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.