Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Έρχονται και... φοροδάνεια από τις τράπεζες.

Μετά τα ψωνιοδάνεια, διακοποδάνεια και μια σειρά άλλων δανείων που σκαρφίζονται κατά καιρούς οι τράπεζες, τώρα έρχονται και τα φοροδάνεια. Δηλαδή, δάνεια για να ξεπληρώνουμε τους φόρους μας. Πέρυσι για παράδειγμα....


 καταναλωτικά δάνεια που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το λόγο είχαν άνοδο, όταν οι επιχειρήσεις αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάστηκαν ρευστό για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί στράφηκαν στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την αποπληρωμή της περαίωσης. Αντίστοιχα, φέτος αναμένεται αύξηση της ζήτησης από το Σεπτέμβριο, όταν η εφορία θα στείλει το «τριπλό» πακέτο στους φορολογούμενους: της έκτακτης εισφοράς, των τεκμηρίων και του τέλους επιτηδεύματος. Έτσι γεννήθηκαν τα φοροδάνεια...

Πρόκειται ουσιαστικά για καταναλωτικά δάνεια με τη διαφορά ότι έχουν χαμηλότερο επιτόκιο της τάξης του 9%, όταν για ένα συνηθισμένο καταναλωτικό δάνειο ο πελάτης της τράπεζας θα πρέπει να πληρώσει επιτόκιο της τάξης του 12% με 13%. Παράλληλα, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι διατεθειμένος να προσημειώσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο, το επιτόκιο μειώνεται ακόμη περισσότερο, ξεκινώντας από το 5,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.